bank.jpg

Vi börjar med frukost för de barn som så önskar och när alla kompisar har kommit samlas vi, pratar om dagens kommande aktiviteter och kanske sjunger en sång.

Sedan går vi ut och leker på lekplatsen, eller, om det är utflyktsdag, så går eller åker vi spårvagn till något speciellt mål för dagen.

Vid halv tolv äter vi Gunillas goda lunch, innan vi har en vilostund. De mindre barnen för sig och de större för sig. Då får vi alltid lyssna på en saga eller kanske, om det är fredag, titta på en film.

Under för- och eftermiddagen äter vi mellanmål – gärna utomhus om vädret tillåter.

Varje termin har vi ett speciellt tema som vi fördjupar oss i. 

På hösten handlar det mycket om gruppdynamik, att vara kompisar och förskolans värdegrund. Vår vän Qvintus, björnen som har tydliga regler för att alla på förskolan ska vara "goa" mot varandra, är alltid med oss.

På våren har vi ett gemensamt tema som beror lite på vad barnen har för intresseområde, det kan handla om dinosaurier, vår hemstad, miljöhänsyn, rymden – eller vad som för tillfället är aktuellt. 

De stora barnen som börjar förskoleklass till hösten har alltid en egen vecka som de bestämmer ett övergripande tema för. I år har det varit veckor med monstertema, cowboytema, my little pony-tema och hundtema – för att nämna några exempel.